Udskiftning af fordæmper + fjeder + tårnleje

Slettet bruger
Udskiftning af fordæmper + fjeder + tårnleje

Post by Slettet bruger » 20. Aug 2003, 12:09

Udskiftning af Fordæmper, forfjeder og tårnleje er en simpel procedure, det kræver dog at du har to såkaldte fjeder spændere, man kan få 2 for ca. 100,- i eks harald-nyborg.
Start med at løfte bilen op i den side du skal have skiftet dele, afmonter hjulet så du er inde ved skivebremsen. Når dette er gjort skal du afmontere de to bolte der sidder og holder støddæmperen fast til hjulleje huset, nu er din støddæmper allerede ½ aftaget, der mangler kun den bolt det sidder i motorrummer oppe i tårnet, denne skrues også af (ha evt. en til at holde på støddæmperen imens). Nu kan du tage din dæmper af ved at hive den nedad og ud. Nu har du så støddæmperen foran dig, det du ser øverst er tårnlejet med gummemuffe på, derefter kommer øverste fjederskål, og så fjederen, resten er selve støddæmperen.
Nu skal du montere de to fjederspændere på din fjeder, en på hver side, disse spændes så meget at fjederen kan rykkes lidt op og ned, altså så den ikke sidder i spænd mere ! Nu kan du så i toppen afmontere den lille runde møtrik med to riller i, dette kan man evt. få et specielværktøj til hos VW eller du kan bruge en lang spindstang, til at sætte i rillerne og skrue denne af ! nu kan du så sætte de nye dele på, hvis du skal ha ny fjeder på, skal denne først spændes sammen af dine fjederspændere ! nu er det bare at montere det hele igen i modsat rækkefølge ! Husk at efter denne reperation, skal din bil spores på et værksted, så bilen ikke slider sine dæk skævt !

Post Reply