Udskiftning af varmeapparat

Herpes
5. Gear
5. Gear
Posts:1090
Joined:25. Mar 2004, 02:02
Udskiftning af varmeapparat

Post by Herpes » 22. Jan 2005, 19:11

Begynd kun på det her hvis du virkelig har tålmodighed!

2 faser: I motorrummet og i kabinen.

Motorrummet:
Afmonter de 2 slanger ude i motorrummet der fører vandet ind til varmeapparatet.
Der sidder på samme \"væg\" 3 møtrikker på nogle gevindstykker også. Skru dem af med en lang 10er top/gaffelnøgle(evt skær dem af ved rust)

Kabinen:
Skuffen til servicebogen under rattet skal ud. Det samme skal roderummet i passagersiden under handskerummet.
Disse er monteret med 3 stjerneskruer i toppen og 1 i hver side. Ingen problem i det.

Midterkonsolboksen skal ud:
Gearknoppen afmonteres. Drejes bare mod uret. Posen omkring gearstangen afmonteres. Den er klikket fast nede i bunden. Ingen problem der.
Nede i hullet ved gearhalløjet sidder der en skrue. Ud med den og midterkonsolboksen kan hives bagud og op. Husk at afmontere stikket til cigartænderen som sidder med klikstik bagpå boksen.

Hele varmeapparatet er samlet med en masse luftrør der fordeler varmen i bilen. Da varmevælgeren mekanisk styrer disse kanaler samt blæsehastighed osv, skal den også afmonteres.

Afmontering af varmevælger:
De 2 justeringsknapper sættes i midterposition og hives bagud. Blæserjusteringen sættes på 0 og hives bagud for afmontering. Selve varmevælgerpanelet kan nu hives af uden det store problem. Bagpå er den monteret med et klikstik til belysningen, samt stikket til blæserjusteringen. Dette skal skubbes lidt opad og sidder med 4 ben i hvert hjørne.
Selve mekanismen til varmevælgeren sidder med 3 skruer, og efter afmontering skubbes den lidt bagud.

Afmontering af midterste varmekanaler:
De 2 midterste varmekanaler skal afmonteres for at man kan hive hele varmeapparatet bagud og af. De 2 retningskanaler afmonteres først med en lille skruetrækker ind fra siden og let vip. Derefter sidder der 2 skruer i toppen som holder hele panelet på plads. Afmonter denne.

Afmontering af afdækningen i bunden i passagersiden.
Denne er monteret med selvskærende skruer. Der er 3-4. Den sidder lidt i spænd i midten så udvis forsigtighed. I passagersiden er der også ovre i højre side en prop under blæseren. Den sidder bare med et klik på og er lige til at afmontere. Der sidder også oppe under instrumentbrættet en lille fingermøtrik som ligeså godt kan skrues ud nu. Den holder blæserens side af varmeanlægget fastmonteret.

Afmontering af fodvarmekanalerne:
Der sidder her 2 skruer, 1 fra passagersiden, 1 fra førersiden nede i bunden. Disse afmonteres og fodvarmekanalerne kan afmonteres ved at hive dem tilbage i bilen.

Afmontering af varmekanalsfordeleren:
Den sidder monteret lige hvor midterkonsolboksen sad og er fastgjort med 2 13er plastikmøtrikker. Der sidder 2 slanger monteret i toppen og der må lige udvises forsigtighed her. Plastikken hives bagud og brækkes let nedad, så kanalerne i instrumentbordet slipper.

Nu kan man så reelt set begynde at udtage hele varmeapparatet. Dette trækkes LIGE bagud, så gevindstykkerne kommer med ud. Varmeapparatet er så monteret som et magasin i en riffel. Der sidder 2 små ting og presser ind mod i siderne og det kan så bare trækkes op og så skal hele processen gøres i MODSATTE rækkefølge.

GL med det.

Post Reply