Udskiftning af bærekugle

Slettet bruger
Udskiftning af bærekugle

Post by Slettet bruger » 20. Aug 2003, 12:10

Dette er en nem og hurtig reparation.
Start med at løfte bilen op i den side du nu skal have skiftet dele, afmonter hjulet så du er inde ved skivebremsen. Når dette er gjort skal du afmontere de to bolte der sidder og holder støddæmperen fast til hjulleje huset. Nu skal du så afmontere den bolt der sidder bag skivebremsen lige over bærekuglen, det er den der sidder parallelt med skivebremsen.
Derefter afmontere du de tre bolte i bunden af bære armen, helt ude ved bærekuglen. Samtidigt ridser du på hver side af bære armen således at både bære arm og møtrikpladen for oven får en rids, på denne måde kan du sætte det hele sammen igen på samme plads !
Når dette er gjort understøtter du den yderste kant at skivebremsen altså ikke på selve bremsedelen af skiven, men på den del der går et hak ud, med noget solidt evt. nogle mursten eller noget i den stil, eller et lille jernrør !
Nu sænker du så bilen lidt, på den måde er bære armen ikke tvunget i bund, og så er det nemmere at få bærekuglen af. Hvis du ikke kan presse bære armen nedad nu, så kan du tage et lille jernrør eller en skrue trækker og placere den på din gamle bærekugle for at slå den ud af hjulleje huset med nogle kraftige slag. Når dette er udført så mangler der kun at få banket bærekuglen ud af bære armen, dette kan gøres ved at sætte en skruetrækker på bærekuglen og slå udad. Nu kan du så sætte den nye bærekugle i bære armen, og spænde de tre bolte i igen. Så skal du kun ha bærekuglens top op i hjulleje huset, dette gøres ved at løfte huset på kuglen, men for at du kan få bærekugle bolten i igen, skal bærekuglen presses op i hjulleje huset, dette gøres ved at montere din støddæmper igen, og igen understøtte skivebremse skiven, for at sænke bilen ned så der kommer pres fra bilen og ned på bære armen, nu bliver bærekuglen presset på plads af bilens vægt, og du kan igen montere bærekuglens bolt !, nu mangler du kun at montere hjulet igen og så er du færdig.

Post Reply