Nyt plastik i døren.

Juel
3. Gear
3. Gear
Posts:287
Joined:23. Aug 2002, 01:37
Nyt plastik i døren.

Post by Juel » 4. Oct 2005, 18:45

Mange Golf II ejere kender desværre til vand i kabinen problemet.. dette skyldes at dør plastikken er gammel og slidt op, og måske ikke rigtigt sidder på mere, på billede 1 og 2 kan du se eksempler på hvordan gamle dør plastik kan se ud, og hvad skaderne er. I kan se at bunden er helt ødelagt, den bliver aldrig god igen, og der skal en ny til, da pappet bagved stoffet er helt smuldret i stykker.

Sådan laver du noget der holder:

Det er meget svært at få dørmonteret plastic til at blive ved med at være 100% tæt. Det skyldes primært, at påmonteringen er naturstridig; præcis som hvis man lægger tag på sit hus og starter foroven, hvorved vandet løber igennem lige meget hvor meget man forsøger at tætne.
Derfor kan du med fordel montere dørplastic indvendigt. Det kan undre, at man ikke har valgt denne metode i produktionen.

Inden du starter kan du sikre glasruden med tape for oven, så den ikke dumper ned, hvis du ved en fejl får løsnet alle rudehejsets bolte. Se billede 3.

Du skiller døren, som allerede beskrevet. Herefter skruer du dørhejsets to skruer ud. Se billede 4.

og fjerner den nederste bolt, som holder hejseglide skinnen. Se billede 5.

Kør rudehejset ned til du kan se den hvide plasticdut i det midterste hul og giv det en klat fedt. (for at rudens beslag, hvis det strejfer plasticen ikke sætter sig fast eller slider hul). Se billede 6.

Herefter løsner du den øverste bolt, der holder hejseglideskinnen. Se billede 7.

Plasticet trækkes nu opad indvendig i døren og hives ud af det øverste venster og højre hul i døren og op under den øverste løsnede bolt (stram plasticet ved at trække i siderne øverst, men det skal bule lidt ud der, hvor du har givet en fedtklat (dvs. ej sidde stramt til). Bolten strammes og plasticen fastgør øverst, som vist på billedet med tape. Se billede 8.

Den lille skrue på billedet afmonteres og monteres, når plastic er fastmonteret for oven. Se billede 9.

Nu handler det om at få dørhejset på plads via at lille hul i plasticen (hvis det er lille, vil det klemme om håndtagets inderste studs og det vil i sig selv holde tæt). Du kan dog godt styrke med tape på ydersiden.
Plasticen kiles ind bag dørbeslagets holder i den inderste side. Herefter skæres plasticet til i længden, så det uden at røre dørbunden bøjes op mod dørkanten og hæftes mod indersiden med tape på den falsede kant. Hvis plasticet hænger i denne bløde bue, vil der aldrig komme vand op til tapen, idet det løber på indersiden og drypper af i dørbunden. Se billede 10.

Det tager ½ time og det holder. Jeg har prøvet begge metoder og kan på det varmeste anbefale den netop beskrevne.
Det er faktisk meget lettere og det holder.\" Se billede 11.

Post Reply