Aftagning af rat, rat-arme og tændingslås på Golf II

Slettet bruger
Aftagning af rat, rat-arme og tændingslås på Golf II

Post by Slettet bruger » 1. Jan 1970, 02:00

Her er en hurtig guide om hvordan du aftager rattet, dine rat-arme og din tændingslås på din Golf II
På alle rat er der en midterdel af plast/gummi, denne del skal tages af, og kan lirkes af med hænderne eller en skruetrækker, der er en del forskellige typer rat, så dette er ikke vist her, nogle har ledninger der sidder fast på midterstykket, hvis hornet sidder i midten, disse ledninger skal lirkes af, de sidder med 2 kabelsko.!
Når dette er gjort kommer man ind til noget der ligner det der ses på billede nr 1.

Møtrikken i midten, skruen af med en 24 top, du kan evt. sætte rattet i ratlås, så er det nemt at spænde den både af og på. Når møtrikken er spændt af kan du hive rattet lige udad.

Hvis du vil ha mere af, så skal du først aftage plast bundstykket, det sidder med 2 skruer som ses på billede nr 2.

Når du har skruet bundplasten af, så kan du hive det lige nedad, og så væk med det. Nu skal du have løsnet dine rat-arme. Dette gøres oppe foran, hvor det er spændt på med 3 skruer, som du kan se på billede nr 3.

Når de skruer er fjernet, så skal du ha stikkene af til rat-armene, der er 3 til rat-armene og et til tændingslåsen, disse skal bare trækkes bagud.. du kan se dem på billede nr 4.

Skal du bare ha rat-armene af, så skal du kun ha de stik af som er markeret på billedet med orange pile, det ene sidder for oven lidt inde bag ved, men hiv dine rat-arme udad, så kan du nemmere komme til det. Hvis du har en model med board computer, så er der en ekstra ledning, som følger med lednings sættet et lille stykke nedad, der kan du så tage den fra !

Skal du ha din tændingslås af, så skal du tage det bagerste stik af, der er markeret med blå pil. Til højre, du skal ligeledes skrue den umbraco bolt ud der er markeret med blå pil. Derefter skal du hvis din Golf II'er har, afmontere den fjeder der sidder på rat stammen. Fjederen kan skimtes øverst på billede nr 5.

Øverst på fjederen sidder der en skive, denne skal lirkes af, evt. med en skruetrækker, men PAS PÅ, når den skive kommer uf, så er der rigtig god fart på, nok til at tage et øje med i farten, så stå fra siden og lirk den af, hold evt. en plastpose op foran, så du ikke skal lede efter skiven bag efter !
Når dette er gjort, kan du hive tændingslåsen lige ud og af, hvis den stadigt sidder fast, så er det fordi den er gået i ratlås, så er det i med nøglen, presse rattet på igen og drej til den går ud af ratlås, så kan du tage rattet af igen, og hive tændingslåsen ud !

God fornøjelse !

Post Reply