Sådan montere du en 16V tagantenne på din Golf II

Slettet bruger
Sådan montere du en 16V tagantenne på din Golf II

Post by Slettet bruger » 1. Jan 1970, 02:00

Der er mange der godt kunne tænke sig en 16V antenne men måske ikke tør kaste sig ud i det. Det har vi nu en guide der viser dig hvordan.

1:
Først vaskes og tørres den bagerste del af taget. Herefter findes midten ved at måle. (Midten er 50cm inde, målt fra den øverste kant af den sorte gummiliste i taget.) Og markeres med sprittusch eller lignende.

2:
Nu bestemmer man sig så for hvor langt fra slutningen af taget, altså ud mod bagklappen, at antennen skal sidde På billede 1 er det 8cm, men det er en smagssag. Husk at der hvor man borer hullet, er det kun selve gevindet der skal igennem, mens selve antenne kommer til at brede sig udover hullet (ca. 1-3cm hele veje rundt).

3:
Nu skal man så sørge for at himlen inde i bilen (loftet) sidder løst, dels så man ikke borer igennem det når man laver hullet og dels til når man skal i gang med kabel føringen.
Dette gøres ved at skrue de to skruer der sidder skråt over de bagerste sikkerhedsseler af, de er dækket med en plastichætter. Nu kan man så fjerne den liste der sidder på tværs og holder loftet. (Dette er dog ikke nok hvis man vil føre kablet hele vejen op til den forreste stolpe, ved forruden, og ned den vej, kun hvis man vælger at fører den sammen med evt. kabler mellem radio og forstærker/højtalere).

4:
Man borer nu først med et mindre bor, dette gør at det endelige bor (14mm.) ikke glider og derved undgås større skader på taget.
Og når hullet er boret, så er det vigtigt at man IKKE maler det over, da der sidder en antenne-forstærker i bunden af antennen, som skal have minus gennem kanten på hullet.
Denne bund af antennen er dog firkantet, så man må vha. en fil få hullet til at passe.
Nu kan man så montere møtrikken på indersiden af taget og derved fastgøre antennen (brug af silikone burde være unødvendig, da der er gummipakninger på antennen) .

5:
Som det ses på billede nr 2 valgte jeg herefter at fjerne hullet i forskærmen, hvor den gamle antenne sad.
Dette gjorde jeg ved at svejse en lille metalplade i hullet indefra, er lidt svært, men med fingersnilde, ikke umuligt ;o) Herefter spartlede jeg simpelthen hullet over med auto-spartel, grundede og malede.
På billede nr 3 og 4 ses den så nymalet og med antennen monteret på taget !

God fornøjelse !

Post Reply